Νέα - Δελτία τύπου - Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τα τελευταία μας νέα και τις εκδηλώσεις μας

20Jun2018

 

Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά 2018

Ο Σύλλογος Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων και Νέων, Entos-Ektos, συμμετέχει με ομάδα εθελοντών και σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά»
Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα σχολεία και οι σχολικές αυλές αποτελούν ανοιχτούς χώρους, στην καρδιά κάθε γειτονιάς, κατάλληλα διαμορφωμένους για μια πληθώρα δραστηριοτήτων, που όμως παραμένουν κλειδωμένοι και αναξιοποίητοι μετά το πέρας του σχολικού προγράμματος.
Η ιδέα της ανοιχτής πρόσβασης στις σχολικές αυλές μετά τις ώρες λειτουργίας των μαθημάτων θα μπορούσε εν δυνάμει να επιλύσει το πρόβλημα έλλειψης πάρκου ή παιδικής χαράς σε πολλές γειτονιές και σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης της τοπικής κοινότητας. Επιπλέον, η διεξαγωγή δημιουργικών και εναλλακτικών δράσεων στις αίθουσες των σχολείων τα απογεύματα, εμπλουτίζει την καθημερινότητα των παιδιών, ενισχύει την κοινωνικοποίηση της γειτονιάς και προσφέρει ευκαιρίες συνεχιζόμενης κατάρτισης και δια βίου μάθησης σε όλους.

Η διοργάνωση δραστηριοτήτων που απαιτούν τη συμμετοχή όλων, όπως δράσεις στο χώρο του σχολείου που αποφασίζονται και υλοποιούνται συμμετοχικά με τη γειτονιά (πχ. λαχανόκηποι, βραδιές προβολής ταινιών, συναυλίες, κλπ) συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της γειτονιάς και μπορεί να αποτελέσουν αφετηρία για τη θεμελίωση της συμμετοχικότητας των πολιτών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος της πόλης.

Σκοπός του προγράμματος «Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά» είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι τα ακόλουθα:
•    11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Αμαλίας 60
•    77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Καβείρων 6
•    55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Κρυστάλλη 10
•    Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Καπάτου & Γαλανάκη
•    67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Βερατίου 16
•    64ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Μαζαράκη 1
 Μάθετε Περισσότερα
Facebook
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6946 265 653
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Τέχνη/Τεχνολογία/Επικοινωνία → https://goo.gl/forms/Y8CvGy8d3kas5DZF3
Παιχνίδια της Αυλής → https://goo.gl/forms/9avI1BZ6JZ6a5fqq2
Στο Βάθος Κήπος → https://goo.gl/forms/No4EZzCEpsxqKN1u2

Κατεβάστε-Δείτε το έντυπο Εδώ

 

20Mar 2018 page

 

Πασχαλινό BAZAAR Εντός#Εκτός 2018

Σας περιμένουμε με ανοιξιάτικη διάθεση, για να διαλέξετε ανάμεσα σε υπέροχες πασχαλινές λαμπάδες και άλλα όμορφα αντικείμενα και δώρα!
Όλα χειροποίητα δημιουργήματα απο τα Δημιουργικά Εργαστήρια, με το μεράκι και φαντασία των παιδιών και των εθελοντών μας!!!

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, απο τις 11.00 έως τις 21.00,
στην Κεντρική Αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Foyer) , 

12mar2018 page

 

Συνέδριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Τα Δικαιώματα του Παιδιού: Ένας Σύγχρονος Διάλογος μεταξύ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών», Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, 17.00, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος, Εγνατία 156,Θεσσαλονίκη.
Το Συνέδριο  πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας του, την UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Έδρα UNESCO για την «Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κατεβάστε - Δείτε το εντυπο εδώ

 

 

7feb2018

 

Συναυλία της Καρδιάς
Ο Σύλλογος « Enfants de Salonique A.B. »  στη Γενεύη οργάνωσε την 5η  φιλανθρωπική «Συναυλία της Καρδιάς» στη Γενεύη στις 27 Ιανουαρίου 2018, για την υποστήριξη της δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Υποστήριξης  Ανηλίκων & Νέων «Εντός-Εκτός», στη Θεσσαλονίκη.
 Το κοινό ενθουσιάστηκε με την επιλογή των μουσικών έργων του προγράμματος.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παίχθηκαν έργα του Μ.Χατζιδάκη και του Chopin ερμηνευμένα από τον πιανίστα κ.Θοδωρή Τζοβανάκη.
Στο δεύτερο μέρος παίχθηκαν έργα μουσικής δωματίου για τρίο βιολιού, φλάουτου και πιάνου των συνθετών Claude Debussy,Jacques Ibert και Franz Doppler με την κα Ιωάννα Αθανασάκη στο φλάουτο, την κα Ελένη Παπαδοπούλου στο βιολί και τον κο Θοδωρή Τζοβανάκη στο πιάνο.
Ο Σύλλογος « Enfants de Salonique A.B. »  στη Γενεύη ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους μουσικούς που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να παίξουν αφιλοκερδώς στη Συναυλία της Καρδιάς 2018 στη Γενεύη, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ».

Μιρέιγ Ντορέ
Πρόεδρος του Συλλόγου"Enfants de Salonique A.B." στη Γενεύη.

Συναυλία της Καρδιάς - Τζοβανάκης Θοδωρής, Πιανίστας Συναυλία της Καρδιάς - Ελένη Παπαδοπούλου, Βιολονίστα Συναυλία της Καρδιάς - Αθανασάκη Ιωάννα, Φλαουτίστα Συναυλία της Καρδιάς - Ο Θοδωρής Τζοβανάκης με την Christiane Doret, Πιανίστα και μέλος του Δ.Σ. του ΣυλλόγουEnfants de Salonique AB στη Γενέυη Συναυλία της Καρδιάς - Το εκπληκτικό τρίο!!! Συναυλία της Καρδιάς - Σας ευχαριστούμε όλους!!!

 

 

Language options

Επιλογές

Στήριξε το έργο μας

Ιδέες, παρατηρήσεις, προτάσεις
Submit Article